У циљу обележавања Светског дана здраве хране, ученици одељења 5/2 су уз помоћ свог одељенског старешине Јелене Божић направили ручак.

 

Супер ручак

На овај занимљив начин, осим што су уживали у храни и понашали као професионални кувари, ученици су се информисали  о важности здраве хране и формирања исправних навика, посебно у млађем узрасту. Основни циљ обележавања овог дана је  промоција здравих животних навика – здраве, разноврсне и правилне исхране, која је најбитнији фактор за здравље свих.
Можемо закључити да су стечене позитивне навике у школи, као и информације научене кроз различите едукативне процесе у области исхране, деца радо прихватају и са задовољством преносе у породично окружење што је био и основни циљ овог ЧОС-а одељења 5/2.

 

 

Погледајте видео запис:

 

А за ручак – пасуљ! (видео)

 

 

Share This