Јесењи распуст почиње у четвртак, 9. новембра 2017. год. а завршава се у недељу 12. новембра 2017. год.

 

 

 

 

I roditelji se pitaju - Logo transparentni

sala-fizicko

pravilnik-ponasanja

Драги Деда Мразе....

NewPicture

 

NewPicture1

 

NewPicture2

 

NewPicture4

 

NewPicture3

 

NewPicture5

 

NewPicture6

 

NewPicture7

 

NewPicture8

 

NewPicture9

 

NewPicture10

 

 

Литерарни радови 1/1

unnamed1

 

unnamed4

 

 

 

unnamed2

 

unnamed5

 

unnamed6

 

unnamed7

 

unnamed8

 

unnamed9

 

Са мном има нека грешка

Са мном има нека грешка
математика ми је много смешна.
Са мном има неко чудо,
заљубим се често лудо.
Изненадим се врло често
Кад измислим нешто смешно.

Хелена Радивојевић 1/1

 

Са мном има нека грешка

Са мном има нека грешка
Торба ми је много тешка.
Торба ми је пуна знања
Па из торбе смех израња.
Са мном има нека грешка,
Дуња ми се стално смешка,
А ја мислим да је шала,
Па се смејем до бескраја.


Максим Филиповић 1/1

 

Најлепша бајка 2015. године - Награђени и похваљени радови

 

Н А Г Р А Ђ Е Н Е  Б А Ј К Е

 

ЧАРОБНО ДРВО

 

Некада давно, у једној земљи,живео је дечак по имену Петар. Петар је замолио маму да посади дрво.Мајка му никако није дозволила јер није имала много новца да би купила дрво.Наравно, отац је био попустљив и испунио му је жељу. Петар није знао које је дрво.На пролеће када је дрво порасло хтео је да убере лист.Дрво рече:"Немој да ми береш лишће!" Дечак се изненади:Ти говориш?"
„Зар никада ниси видео дрво које говори?" „Па нисам....""Ја сам Крушка.Ти се брини о мени,а ја ћу ти на јесен давати плодове.Петар ником није рекао за крушку.
Стигла је и јесен .Петар је одмах отрчао до крушке.Плодови су се сијали као да су од злата.Петар пита дрво:"Што су ти плодови као од злата?"Крушка не одговара. Он се тужан врати кући. Сутрадан је поново отрчао до Крушке.Она му рече:Имам проблем" „Који?" „Пре неки дан је било невреме и однело ми грану пуну плодова." "Па имаш много плодова,ветар ти је однео само неколико." "Сваки мој плод је вредан то ћеш тек видети."
Следеће јесени Петрови родитељи су се тешко разболели.Пошто су били сиромашни нису могли да се лече.Петар је био тужан и сео је испод крушке. Крушка му је рекла:"Убери мој плод и дај им да поједу." „Добро",рекао је Петар.Када им је дао крушку одмах им је било боље.
Крушка је рекла Петру да њени плодови лече све болести. Петар то ником никад није рекао.Он је наставио да гаји крушку до краја живота.


Теодора Делибашић 2/2

 

ПОШТЕНИ КРАДЉИВАЦ

 

Био једном један крадљивац.Једног дана одлучи он да покуша да постане
поштен.Прво што је урадио је то што је поделио злато онима којима га је узео. За то чуше и вилењаци.Одлучише да га тестирају и провере да ли је стварно постао добар.

Крену крадљивац да нађе неки поштен занат.На путу срете прерушеног
вилењака.Вилењак се прерушио у немоћну старицу.Одједном,старици испаде
новчаник.Лопов је то приметио.Помислио је да га узме,али се сетио али се сетио да то не би било поштено.Док се он двоумио,старица оде и он ипак брже-боље узе новчаник за себе.Био је то први задатак који он није успешно урадио.Чим се вратио кући,новац је нестао.Било му је чудно то што се десило.
Други задатак је био у вези са испуњавањем жеље.Вилењак се претворио у
златну рибицу.Договорише се међу собом да ако крадљивац пожели новац не прође ни тај задатак.Баш тако се то и одиграло.Крадљивац је наравно пожелео новац.И овог пута је новац нестао.
Трећи задатак је био да спасе човека из језера.Врећа злата налазила се на
обали.док се у језеру давио човек.Крадљивац примети врећу и без размишљања је зграби.Сав срећан остави човека да се удави.Човек се одједном претвори у вилењака и у једном скоку стиже до њега.Вилењаци га бацише у тамницу.
Већ је био и заборавио колико је дуго у тамници када је једне ноћи сањао
ружан сан.Сањао је да је остарио,а да је све што је у свом животу поштено
зарадио нестало.Пробудио се и покајао за све што је учинио.Схватио је да
се то исто дешавало људима од којих је он узимао.Уз плач је то испричао
вилењацима.Вилењаци се сажалише на њега и пустише га.
Од тада па све до своје смрти,све што је поштено зарадио делио је са сиромашнима.

 

Матија Лазаревић 3/3

 

 

П О Х В А Љ Е Н Е   Б А Ј К Е

 

ДЕВОЈЧИЦА И ЗВЕЗДЕ


Гледајући звезде ,девојчица је видела да се оне полако померају.Заспала је и након краћег времена се пробудила.Кренула је према звездама летећи на облаку.
Када је стигла до њих,поздравила их јеи почела да им говори:"Канап је испод мараме,даћу вам да погледате."Звезде зачуђено упиташе:"Какав канап девојчице?Шта ти то значи?"Девојчица рече:Сакрила сам канап испод мараме,да ме мама не би видела како шијем хаљине за моје лутке,она мисли да сам још мала." Звезде су пожелеле да крену са девојчицом до њене куће и виде тај канап испод мараме,као и хаљине које је сашила луткама.
Када су стигле виделе су да је девојчица говорила истину.Канап је био испод мараме,а лутке су имале прелепе хаљине.Девојчица их је позвала да заувек остану код ње.Звезде се насмејаше и рекоше како би волеле да остану,али да то није могуће.
Уморна девојчица заспа,а звезде су је нежно пољубиле и полако се вратиле на небо.


Лара Јовановић 1/1

 

ЕМА И ВЕШТИЦА


У једном селу живела је девојчица ЕМА.То село је нападала зла и опасна вештица. Вештица је кривила сељаке за свој начин живота.Највише је окривила Ему.
Како би јој се осветила украла јој је принца.Ема није могла да замисли живот без њега.Вештица је позвала Ему да дође на њен двор и да се боре за принца.Вештица нареди:"Ако ти победиш принц је твој,а ако ја победим бићеш моја слушкиња до краја твог живота.
Ема је отишла на двор. Борба је почела.Када су се погледале Ема је видела да вештица има свој магичан штап,а да је она празних руку.Вештица је прејако замахнула својим магичним штапом Штап је испао и поломио се.Након тога вештица се претвори у прах.
Када је нестала сви су били срећни ,а Ему је запросио принц. Сви су жевели срећно и весело до краја живота

 

Ирина Трнинић 1/1

 

БОГАТ ЧОВЕК


Била једна богата породица. Стално су се хвалили како су много богати.
Отац,те богате породице,једнога дана на путу је срео шумску вилу. Вила му рече:"Доћи ће и тај дан кад се ти нећеш хвалити.Сво богатство ћеш потрошити на неке глупе ствари!"Он рече:"То ће бити за шездесет година.Никада нећу осиромашити!"Вила му одговори да ће тај дан брзо доћи и да ће остати сам. Он настави свој пут и помисли:"Имам пуно рођака који ће ми помоћи.Никада ми се то неће десити!"
Деведесет дана касније, у тој породици почеше проблеми и богатом оцу многи окренуше леђа.
После деведесет дана човек поново сретне вилу која му рече:"Где су ти рођаци сада?"Човек се наљути. „Што се сад љутиш?"Видиш колико се њих наљутило на тебе и сада си сам." Човек је схватио колико је грешио.Извинио се пријатељима и они су му опростили а затим и помогли.
Тражио је шумску вилу и њој се извинио.Шетао је по шуми док вила није дошла. Похвалила га је. Он је био срећан иако више није био богат.

Мила Драгићевић 1 /1

 

ХРАБРИ ДЕЧАЦИ


Некада давно, у малој земљи Србији,живео је дечак по имену Милан. Проводио је дане играјући се са својим другом Мињом.Често су се мачевали.
Једнога дана дошао је Вељко,млади краљевић и рекао да је принцеза Ена затворена у дворцу.Њу је заробио опасни змај.Храбри дечаци су одмах кренули.Морали су да путују на коњима седам дана до лепе принцезе.Када су коначно стигли,велики змај је спавао.Везали су змаја и ослободили принцезу.
Она им је била захвална и од тада су постали нераздвојни другови.


Милан Мариловић 1 /2

 

ЗАМРЗНУТО КРАЉЕВСТВО


Некада давно у Финској,поред језера Неси живела је девојчица Еми. Испред њихове колибе растао је велики бор. Једнога дана долетела је снежна сова и направила гнездо на њему .Девојчица се радовала доласку сове.Свако вече јој је бацала мрвице под бор.Иако су вечери биле јако хладне,она је стајала и причала са совом као са неким другом. Мајка јој је често причала причу о изгубљеном принцу из суседног краљевства.
О н је исто волео сове и гајио је једну на прозору своје собе.Када је принц загонетно нестао и сова је одлетела. Девојчица је веровала да је то сова која сада живи на бору испред њене колибе..
Време је било све хладније. Дували су јаки ледени ветрови. Причало се да се то нешто љути чаробњак ледених ветрова.Баш у то време девојчицу су ноћу будили необични крици.Једне ноћи је видела огромног орла како слеће на бор. Уплашила се да не убије сову.Орао је остао и одлетео пре изласка сунца.Те ноћи Еми је сањала необичан сан.У сан јој је дошла вила и рекла јој да је тај орао нестали принц кога је владар ледених ветрова украо и зачарао.
На орлу је било једно сребрно перо у коме је била снага чаробњака.Када би неко исчупао перо ,орао би се претворио у принца и чаробњак би изгубио сву моћ.
Ветрови су дували све јаче и убрзо се све заледило. Људи су били уплашени. веровали су да је чаробњак због нечега много љут.Девојчица је поверовала вили и одлучила да спаси принца и одледи краљевство. Када је пао мрак ставила је мрвице испод бора за сову.Када је сова слетела бацила је корпу на њу и ухватила је.Однела ју је у собу и завезала јој канап око ноге. Стала је са совом поред прозора и чекала орла. Када је чула крике отворила је прозор. Било је страшно хладно. Ставила је сову на прозор. Када је орао полетео ка прозору девојчица је повукла канап. сова је упала у собу а за њом и орао.Еми је на орла бацила ћебе.. Буку у њеној соби чули су тата имама. Помогли су Еми да исчупа орлово сребрно перо.Тог трена орао се претворио у принца.Принц се насмејао и одмах заспао. Вероватно је био преморен од летења и страшне зиме.Еми, мама и тата сузачуђено гледали у њега. Остали су будни до јутраЈ.Принц се пробудио.. Када су изашли напоље лед се отопио.Људи су се радовали.
Принц их је повео у двор. Весеље у двору је трајало месец дана. Еми и њени родитељи су остали да живе у двору. Неколико година касније принц и Еми су се венчали и живели срећно до краја живота.


Мила Радојичић 1/2

 

ЧАРОБНА ОЛОВКА


Једног дана девојчица Ена је добила на поклон оловку. Она није знала какву моћ поседује оловка. Када је хтела да прочита књигу"Лепотица и звер",оловка је пала на једну страницу и девојчица се нашла у тој причи. Девојчица није знала шта се дешава јер се нашла испред звери.
Ништа јој није било познато сем оловке коју је држала у руци.Покушавајући да побегне, стиснула је оловку и нашла се у својој соби. Пошто је схватила какву моћ има оловка сваку ноћ је посећивала разне књиге.Често је правила друштво Црвенкапи, Снежани, пепељуги,Алиси и многим другим јунацима.Све је било лепо док јој зли капетан Кук а није узео оловку и заробио је. Држао ју је тако неколико дана док је Петар Пан и Звончица нису ослободили. После тога одлучила је да остави оловку и да је више не користи.
Дуња Бугарски 1/2

РАЈ
Сањала сам сан о плишаним медама. Небо је било розе боје,мочваре су од беле и црне чокаладе,реке су од сока...
Тек кад сам обишла све, схватила сам да је то све био рај. У реци сам видела златну рибицу.Питала ме је коју жељу желим да ми испуни. Рекла сам да желим да сретнем све моје играчкице,али кад их будем видела да буду жива бића.Прво сам срела Вини-Пу дружину.Сви смо се загрлили. Када сам остале срела показали су ми њихов свет.
Играли смо се до миле воље.

Ена Павловић 1/2

 

Песме

САТ

Он куца: "Тика–така"
од јутра до мрака.
Чудна је сат справа
никада не спава.

 

МОЈЕ ДВОРИШТЕ

То је моје лепо место,
ту се играм често.
Ту је мој деда Ниџа,
што брке дели на два бича.
Баба Бранка прави колаче разне,
док унуци тањире празне.

 

Нађа Бојбаша 4/3

 

 

СУНЧЕВИ ЗРАЦИ

Једног дана сунце ми рече,
да од њега нема ништа прече.
Побунише се тада јесен и зима,
јер њима не прија летња клима.

А ја се слажем да је сунце прече,
јер ми је топло и јутро и вече.
И страшно мрзим када је зима,
зато што ми сунчев зрак увек прија.

Волим када је сунцем дан обасјан,
тада сам ја јако радостан.
Када ме пробуди први сунчев зрак,
мени је сваки корак лак.

Ујутру кад проспе своју боју жуту,
волим да видим сенке и пут.
И после кише створи дугине боје,
а ја највише волим кад ми мама каже
СУНЦЕ МОЈЕ.

 

Лазар Стојадиновић 4/1

 

Сунце

 Сунце ујутру изађе,
а ноћу се сакрије.
Да ли се крије,
спава или одмара
или са звездама разговара?
Можда док спава
његов сјај звездама
пут обасјава.

 

Андријана Игњатовић 3/4

 

sunce

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Литерарни радови ученика IV-1

IMG

 

IMG 0001

 

IMG 0002

 

IMG 0003

 

IMG 0004

 

IMG 0005

 

IMG 0006

 

IMG 0007

 

IMG 0008

 

IMG 0009

 

IMG 001t

 

IMG 0010

 

IMG 0011

IMG 0013

 

IMG 0014

 

IMG 0015

 

IMG 0016

IMG 0017

 

IMG 0018

 

IMG 0019

♥♥♥

 

 

posavskipartizani