Јесењи распуст почиње у четвртак, 9. новембра 2017. год. а завршава се у недељу 12. новембра 2017. год.

 

 

 

 

I roditelji se pitaju - Logo transparentni

sala-fizicko

pravilnik-ponasanja

ОШ "Посавски партизани"

Историјат

 

Школска зграда је грађена 1967. и 1968. године, а као прва школска година у њој забележена је 1968/69 година. Имала је дванаест учионица, кабинете за физику и биологију, радионицу за наставу општетехничког образовања, продужени боравак, једну просторију за библиотеку са читаоницом и фискултурну салу.

Са издвојеним одељењем у суседном насељу Забрежју школа је првобитно имала 965 ученика распоређених у 29 редовних и једном специјалном одељењу и радила је у две смене.

 

gradnja-2

     gradnja-1

 

Из године у годину број ученика се повећавао и школска зграда је постала тесна па су млађи разреди недуго затим радили чак у три смене. Недостатак простора је неминовно морао довести до одвајања извесног броја одељења у нову школу и школску зграду изграђену за те потребе у суседном насељу Ројковцу. 

 

gradnja-3gradnja-4

 


Школа данас

 

Основна школа Посавски партизани налази се у Обреновцу, једној од седамнаест градских општина града Београда. Најчешће нас кратко и једноставно зову - Посавци.

Смештена је у насељу Дудови, великом насељу недалеко од центра града, у Улици Светог Саве, број 2.

Издвојено одељење којe похађају само ученици млађих разреда налази се у суседном селу Забрежју, на обали реке Саве.

 

 skola za naslovnu 1skola za naslovnu 2

 

У околини школе налази се обданиште, Спортско-културни центар, Техничка школа, Градска библиотека, Соколски дом, парк, река Сава...

У близини смо термоелектране па се окружење наше школе може сматрати еколошки мање повољним. Отуда постоји велика жеља ученика и наставника за уређењем еколошког кутка на чему ће се у наредном периоду и радити.

 

boravakhodnik


 

♦♦♦

posavskipartizani